En gulvafslibning kan redde dit trægulv

Det er ikke ALT, der kan reddes med en gulvafslibning, men det er tæt på. Skrammer, ujævnheder og misfarvninger kan elimineres, så du kan få det oprindelige udtryk tilbage og dermed spare penge på et nyt gulv.

Har du overtaget en bolig, hvor trægulvet lader meget tilbage i forhold til hygge og hjemlighed, og overvejer du nu at skifte gulvet? Tænk lige over det en ekstra gang; det er dyrt at erstatte det gamle gulv, og det er ikke godt for miljøet heller. Et alternativ kunne være en gulvafhøvling eller en gulvafslibning – med lidt held kan du sagtens redde dit trægulv.

Hvad er en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling er – som navnet også antyder – en metode, man bruge til at høvle gulvbrædder. Man fjerner ganske enkelt det øverste lag af træet, ca. 3-4 mm, så det står råt på ny. På den måde kan man komme ujævnheder og skæve brædder til livs, ligesom ar, skrammer, ridser og hakker elimineres.

Hvad er en gulvafslibning?

I fohold til en gulvafhøvling er en gulvafslibning lidt mildere. Her er det kun det allerøverste lag, der fjerne – altså ca. 1 mm – og man kan ikke bruge denne metode til ujævnheder og skæve gulve. Til gengæld er det en eminent teknik til finpudsning af et trægulv.

Få professionel hjælp

Det er fristende at kaste sig over gulvafhøvlingen eller gulvafslibningen på egen hånd, men medmindre du har erfaring med det, bør du holde dig væk. Overlad arbejdet til en professionel gulvmand, så du ikke ender med at gøre mere skade end gavn – det kan nemlig være dyrt (og endda umuligt) at rette op på skader, der er lavet med en gulvafhøvler, som er brugt forkert.

Ved du ikke hvem, du skal bruge, så kig dig omkring i dit lokalområde. Der er ofte en en eller flere gulvmænd, og mon ikke du har en ven eller et familiemedlem, der har erfaring med en af dem?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *