Er et malerfirma også et atelier?

Er et malerfirma også et atelier?

Vi har bemærket, at man nogle gange kommer til at sætte lighedstegn mellem et malerfirma og et atelier, men her bliver vi så nødt til at vise, at der er et stort skel mellem disse to, som vi vil forsøge at forklare for dig med nogle eksempler og en uddybning i denne artikel.

Noget af det kan ses som en grov over-eksemplificering, men nogle gange sørger overdrivelse jo som bekendt for at fremme forståelsen.

Et malerfirma er den slags, hvor du hyrer en maler til at komme og lave noget malerarbejde hos dig i form af at male gulve, lofte vægge med videre, og det sker så ofte i den samme farve over den samme flade.

Sådan et firma kan også have en butik, hvor man kan købe redskaber med videre, men så taler man mere om en malerbutik, men et malerfirma er faglærte folk, der kommer ud og klarer velkendte maleropgaver for dig, som de færreste af os kan undvære i løbet af et liv.

Et atelier er at sammenligne med en malers værksted, og det kan være alt fra de gamle boheme-værelser i Paris til et sommerhus på Sjælland, hvor en kunstmaler lukker sig inde for at fremstille sine værker.

Det er kunst, det er gadekunst, og det kan være graffiti, karikatur-malerier med videre, men det er ikke i samme ombæring noget, som vi har praktisk behov for på samme måde, som vi skal bruge fagmalere.

Her er der tale om æstetiske grunde til, at man vælger den type af maler, som kan være med til at forskønne ens hjem via nogle malerier, vedkommende har lavet.

Men måske kan man også hyre sådan en til at komme hjem og lave nogle kunstværker på ens væg, så man får noget unikum at se på.

Ja, måske er du selv endda sådan en type, der kan lide at udfolde dig malerisk, selvom du ikke er udlært kunstmaler eller får kunststøtte.