Få hjælp til behandling for hele familien på et misbrugscenter

Få hjælp til behandling for hele familien på et misbrugscenter

Et misbrug er blandt de værste begivenheder, som kan ramme en familie. Det er som oftest nemlig ikke selve misbrugeren, som lider mest under misbruget. Det er de mennesker, som er afhængig af ham eller hende, de mennesker, som ser mor eller far, kæreste eller ægtefælle svinde hen og blive ligeglad med alt det der betyder noget – de mennesker, som befinder sig i den nære familie, og burde komme ind på førstepladsen, når det handler om opmærksomhed.

Ved et misbrug er det stofferne, alkoholen, medicinen eller spillet, som overtager den plads. En misbrugsramt person, som er fanget i afhængighedens favntag, vil skubbe alt andet til side – såvel den nære familie som venner, job, kolleger og andre relationer. Det ses ikke sjældent at misbrugsramte mennesker snyder og bedrager selv de allernærmeste familiemedlemmer, og lyver over for sine omgivelser – og sig selv – omkring problemets omfang.

Red familien med et ophold på et misbrugscenter

Allerværst går det ud over misbrugerens børn. Børn, der vokser op i en misbrugsramt hjem, oplever et helt utroligt svigt. Det er en stor sorg at opleve, at stofferne eller alkoholen er vigtigere for far eller mor, end man selv er. Børn af misbrugere risikerer selv at udvikle et misbrug, idet børn typisk vil gentage mønstre, de kender fr deres opvækst, i deres voksenliv. Og langt de fleste børn fra misbrugsramte hjem vil udvikle psykiske lidelser som for eksempel social angst eller problemer med tæt tilknytning, som følge af dette svigt.

Behandlingscenter Stien tilbyder misbrugsbehandling med tilhørende sideløbende familieforløb. Formålet er at styrke familien, samtidig med at børn og ægtefælle eller kæreste får den omsorg og empati, som de alt for længe har været foruden. Resultatet er forhåbentlig et styrket familiebånd og en ny vilje til at komme videre i en tilværelse uden misbrug. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk