radonmåling

Få en professionel radonmåling i din bolig

Få en professionel radonmåling i din bolig

Radon er en af de hyppigste årsager til udvikling af lungekræft i Danmark. Derfor bør du sikre dig, at radonniveauet i dit og din families hjem ikke er for højt.

Hvordan måler jeg radon forekomsten i min bolig?

Det er faktisk relativt nemt at måle niveauet af radon i huset. Det eneste du skal bruge er radon målebokse fra RadonHuset. Du skal placere en radon måleboks i hvert rum hvor du ønsker at måle radon værdierne. Her skal måleboksene stå i et par måneder og opsamle radon fra luften.

Når der er gået to til tre måneder samler du dine radon målebokse ind og sender dem af sted til RadonHusets laboratorium. Her vil radon måleboksene blive analyseret og resultaterne vil blive indført i en rapport som du efter et par uger vil få tilsendt.

Med en radon rapport fra RadonHuset vil du kunne få et overblik over radon niveauerne i stuer og værelser. Skulle dette vise sig at være for højt i forhold til det anbefalede vil du hus RadonHuset kunne få hjælp til at radonsikre din bolig.

Hvordan udfører jeg effektiv radonsikring af boligen?

Der er flere måder hvorpå du kan nedbringe niveauet af radon i dit hjem. Blandt de mest effektive er udluftning og ventilation. Hvis du sørger for at lave gennemtræk, og dermed få luftet grundigt ud hver dag, kan du reducere radon værdierne betragteligt.

Du kan også vælge at installeret et ventilations eller genvex anlæg. Det er samtidig en god idé at sørge for tætning af gulv og fundament i din kælder. Er dit hus ikke i besiddelse af en kælder vil du kunne installere et sug under gulv konstruktionen som på effektiv vis suger radon bort inden gassen når at sive ind i boligen.

Hvis du ønsker yderligere information om radonmåling og radonsikring kan du læse mere på RadonHuset.dk.