Frikadeller med klassisk smag

Frikadeller med klassisk smag

Traditionelt set er den lavet af enten hakket svinekød eller en blanding af hakket svin og kalv. Den er rund eller oval. Den serveres typisk med sauce og kartofler eller om sommeren med kartoffelsalat. Kan du gætte hvad det er? Det er den danske favorit spise, nemlig frikadellen. Frikadeller er en evig dansk klassiker. Den bliver vi aldrig trætte af, og den ses i alle afskygninger – som en lille lækker hapser i madpakken og endda også i en burger. Men hvordan laver du egentligt dine helt egne lækre frikadeller? 

Frikadeller på nye måder

Frikadeller kan laves på mange måder. Leder du efter en helt klassisk opskrift, så kan du finde den lige her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/33005/danske-frikadeller – opskriften er simpel at gå til og kræver ikke alt for mange ingredienser. Du kan derfor hurtigt lave dine frikadeller inden for højst 40 minutter med denne opskrift. Søger du nye opskrifter på frikadeller – f.eks. græske frikadeller, italienske frikadeller, kyllingefrikadeller, fiskefrikadeller eller vegetar frikadeller? Så kan du gå på opdagelse i Alletiders Kogebog universet, der er utrolig mange varianter af frikadellen. 

Sådan serverer du dine frikadeller

Du kan servere en frikadelle på utallige måder. Udover de klassiske kartofler med sauce eller kartoffelsalaten er der mange måder at friske den klassiske frikadelle op på.

Du kan servere små frikadeller på en pind som en slags nem forret. Små udgaver af frikadellen er også perfekte til madpakken til skolen eller til udflugten. Husk, at en god måde at lære børn at spise frikadeller på er at gøre frikadellen sjov. Lav den f.eks. til en byg-selv burger med remoulade og syltede agurker eller rødkål – eller andet dressing og fyld som dine børn elsker. 

Frikadeller kan også sagtens serveres for dine gæster. Mange tænker, at frikadellen er lidt kedelig hverdags spise. Men du kan sagtens peppe dem op med en lækker salat eller noget helt andet lækkert tilbehør.