Husk dine åbningstider, så at sige, som tekstforfatter

Fordelen ved at arbejde som tekstforfatter, hvor man ikke er ansat i et bestemt timeantal i et firma, er, at man selv bestemmer, hvornår man vil arbejde.

Men det kan også blive ens kæphest, fordi man så godt ved, at man skal lægge en stor indsats i at få økonomien til at løbe rundt, når man selv skal sørge for at tjene både huslejen, ferien, momsen og meget, meget mere ind.

Så er der også alene det med at drive et firma, som de fleste freelance tekstforfattere gør, men det er ikke omdrejningspunktet for denne artikel.

Med tiden får man mere erfaring med at arbejde selvstændigt som tekstforfatter og ved, hvad der skal til, men specielt i starten kan man være usikker på, om man gør det godt nok, da der som sådan ikke findes en guide for den slags, og hvad er ens succeskriterie lige?

Du skal også huske at koble fra som tekstforfatter

Derfor kan det klø lidt i en for lige at lave en ekstra opgave for at tjene lidt flere penge.

Eller man vil lige tjekke de mails igennem, der har hobet sig op, og der var vist også noget med Skat, man lige skulle kigge nærmere på.

Der var også kommer nye retningslinjer ud om, hvordan man afregner momsen, og det skal du også sætte dig ind i.

Og der er jo ikke andre, der gør det for dig, og hvis du ikke regner det ud i god tid, så kan der komme problemer senere, og det er ikke ønskværdigt.

Men det er også vigtigt at huske, at man skal huske at holde fri, stresse af og slappe af, specielt hvis man har en familie, der gerne vil se noget til en.

Derfor er det bedre, at man sørger for at arbejde effektivt, mens man er “på”, end at man som sådan holder kontoret åbent hele døgnet rundt.

Det er ikke sundt, om man så skriver for et contentbureau, eller man opsøger hver enkelt kunde enkeltvis.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *