Hvad har du råd til at få på gravstenen?

advertorial

Det her gælder sådan set både med sig selv, når man går bort, eller hvis der er tale om, at man skal tage et valg for en anden, der er død, hvor man skal vælge, hvad der skal stå på gravstenen, men lad os bare fokusere på en gravsten på Lolland for at gøre det konkret.

Man kan jo selv vælge at tage det valg på forhånd, så det ikke også er noget, som ens efterladte skal tage sig af; og hvis der nu ikke er nogle efterladte, så skal man som regel selv have valgt det forud, for ellers tages beslutningen for en, og så er det bare fødsels- og dødsdato, der kommer til at stå.

Men man skal huske på, at det kommer til at koste mere, desto mere man vil have på, og det gælder både ornamentering på selve gravstenen samt påskrift.

image

Hvad skal der nedfældes på den gravsten?

Dog skal det lige bemærkes, at det kan se lidt forkert ud, hvis man vælger et mindesord eller noget med, “at man vil blive savnet”, hvis man reelt ikke ved, om der er nogle, der kommer til at savne en.

Det er som regel en sidste hilsen, som de efterladte vælger, der så afspejler det for besøgende og gengangere; man man kan jo sige: Hvem vil vide, hvem der fandt på påskriften om 100 år?

Man kan lade boet betale for den slags, eller man kan betale det selv, for det er jo ikke sikkert, at der er noget bo, der kan betale for det, hvis der bor flere tilbage endnu, eller der er for mange udgifter forbundet med ens dødsfald, fordi man opbyggede gæld, så alle pengene går til kreditorerne.

Derfor skal man nok håbe på, at det er de efterladte, der tager den beslutning, og så kan man nedfælde nogle ønsker forud.