Skift parfume, når du skifter stil

Skift parfume, når du skifter stil

Skal der ske noget nyt på image fronten, går du sikkert all in på ny garderobe, ny makeup og måske endda en ny hårfarve eller en frisk ny frisure. Men har du overvejet, at der stadig vil hænge en stor del af dit gamle jeg ved, hvis du ikke samtidig udskifter din parfume?

Din parfume – din personlige udstråling

Lugtesansen er måske den mest oversete sans – men dette ændrer ikke på det faktum, at vi udbevidst baserer en stor del af vores bedømmelse af andre mennesker på det duftmæssige indtryk. Måske har du prøvet at stå ved siden af en person i bussen, som egentlig ikke var offensiv i sin adfærd, men alligevel blot i kraft af en ram lugt virkede frastødende. Eller du har måske følt dig uforklarligt draget imod en person, som udsendte en blid, harmonisk og appellerende duft, som syntes at ramme helt rigtigt et sted i din hjerne.

Duftens anatomi er stadig en gåde for videnskabsfolk, men det betyder ikke, at køb af parfume skal være den rene raket videnskab. Du skal sådan set bare lukke øjnene og bruge næsen i stedet – så kommer du længst.

Det er vigtigt, at du i den forbindelse gør dig det klart, at en parfumes endelige duft først udvikles efter et par timer på huden. Derfor kan du ikke bruge duftprøver på papir til særlig meget. Parfumens duftstoffer går i forbindelse med din krops kemiske stoffer, som udskilles via porerne i din hud.

Det mest troværdige resultat af din parfume test får du således ved at påføre parfumen direkte – for eksempel på halsen under øret, hvor blodårerne løber tæt på den tynde hud – og så lade den sidde resten af dagen.

Efter et par timer vil du have en idé om hvorvidt denne parfume passer til dig. Og så kan du med fordel bestille den online på sephora.dk