Vær opmærksom på tørretiderne i forbindelse med gulvbehandling

advertorial

Skal du have afhøvlet eller slebet dit gulv og efterfølgende lakeret det, er du sikkert interesseret i at vide, hvor lang tid der går, inden du kan gå på det. Det er jo vigtigt i forhold til, hvor længe du skal være væk fra dit hjem.

I følge Gulvkanonen, der er et stort gulvfirma, der kan hjælpe dig med afhøvling og slibning i stort set hele landet, går der typisk syv timer, inden du kan gå på dit gulv, efter det er blevet lakeret. Hvis det er din trappe, går der typisk mellem fire og syv timer, inden du kan gå på den. 

Lidt afhængigt af, hvornår på dagen gulvet er blevet lakeret, kan det altså være nødvendigt, at du finder et andet sted at overnatte for en nat. For du skal jo have gulvmanden til at komme med tidligt om morgenen og ordne dit gulv for at være sikker på at kunne gå på det om aftenen. 

gulvafslibning på Fyn

Sådan gør du klar til, at gulvmanden kommer

Inden gulvmanden kan komme på besøg, er det selvfølgelig vigtigt, at du gør klar, så det er muligt at komme til. Du skal derfor starte med at flytte alle møblerne ud af rummet. Det kan virke besværligt og omstændeligt, men gulvmanden kan ikke gå og flytte rundt på møblerne i forbindelse med, at de går og sliber eller høvler gulvet. 

Når du har flyttet møblerne ud, skal du sørge for at gennemgå gulvet, så du finder ud af, om der er nogle steder, hvor det skal repareres, eller om der er nogle af fugerne, der skal fyldes. Når du har styr på det, skal du bare sørge for at feje gulvet, inden gulvmanden kommer. Der er ingen grund til, at du går det rent, da overfladen jo alligevel bliver fjernet med det samme. Men det er vigtigt, at der ikke ligger større partikler.